MindFulKompas-doe-inspiratieboek-17

MindFulness dagboek

Geniet bewust, mindful van je omgeving.

Wil jij….

MindFulness dagboek, waarom?

Ontspanning

Gelukkig zijn of zorgen maken?

Denk maar eens aan je gelukkigste momenten uit je leven. Was je toen bezig met je gedachten over het verleden of de toekomst? Of was je bezig met het moment zelf? Dat is de reden van je geluk: Je leefde in het hier-en-nu!

Stress wordt voornamelijk veroorzaakt in je gedachten. Je gedachten zijn nooit bezig met het huidige moment, maar met het verleden en de toekomst. In onze huidige maatschappij is onze fysieke stress afgenomen, maar de emotionele en sociale stress toegenomen.

Alle ballen in de lucht houden

Er zit 24 uur in een dag

Tijd is 1 van de kostbaarste dingen die je mensen kunt geven. Onze dagen zijn van het begin tot het einde van de dag gevuld met werk, afspraken, etentjes, sportlessen, familiebezoeken en meer.

Maar helaas zijn we geen superman en superwoman! Iedereen heeft zijn of haar rust en ontspanning nodig. De veelgemaakte fout is dat we zeggen dat we geen tijd hebben.

Dreiging ligt op de loer!

Burn-out ziekte nr. 1

Ruim 3 miljoen mensen hebben in Nederland een burn-out. Tegenwoordig vormen jongeren de grootste risicogroep.

Driekwart van de jongeren heeft last van stress en burn-out klachten. We zijn maar zelden tevreden met onszelf en vinden het moeilijk om werk en prive gescheiden te houden. Verder zorgt de virtuele wereld die door de social media wordt gecreëerd voor nog meer druk op onze schouders. Met een MindFulness dagboek kun je even digitaal detoxen.

Leef in het moment!

In het hier-en-nu leven

Steeds meer wetenschappers tonen een verband aan tussen negatieve emoties en ziekten.

Een van de beste manieren om zorgelijke gedachten los te laten is leven in het hier-en-nu. Ontspanning wordt gezien als het tot rust komen van lichaam en geest. Hoe je dat doet, is voor iedereen verschillend. Werken in de tuin, wandelen in het bos, een warm bad nemen, yoga doen of mediteren kunnen momenten van ontspanning zijn.

De waardering van mindfulkompas.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 139 reviews.